Prof. Dr. Kümbüloğlu ile İmplantüstü Protez Planlamasına Göz Atılacak



Prof. Dr. Kümbüloğlu ile İmplantüstü Protez Planlamasına Göz Atılacak

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övül Kümbüloğlu, implantüstü protezlerde kullanılan güncel ölçü maddelerinden multiabutment kullanım yerlerine, ön bölgede pembe estetikten, implant vidasının neden kırıldığına kadar çeşitli noktalardaki sorulara ışık tutacak.

İMPLANTÜSTÜ PROTEZLERDE MULTIABUTMENT KULLANIM YERLERİ: VİDALI, BARLI, Tİ BASE, HİBRİD, ZYGOMATİK PROTEZLER VE ALL-ON-FOUR

İmplant endikasyonu konulmadan önce dişsiz bölgeye uygulanabilecek protetik restorasyona karar verilmelidir. Ancak bu şekilde protetik restorasyonu taşıyacak implantlar doğru sayı ve konumda uygulanabilir.

Ağzın durumu, implant sayısı, kapanış, resorbsiyon miktarı vb. faktörler yapılacak implantüstü restorasyonun tipini doğrudan etkilemektedir. Restorasyon tipine göre implantüstü protetik restorasyonun yapım aşamasında ara parçalardan yararlanmak gerekebilir. Multiabutment bir ara parça olup bu sunumda vidalı, barlı, hibrid, zygomatik ve all-on-four implantüstü protezler için nasıl kullanılacağı vakalar üzerinden anlatılacaktır. Yaşanabilecek komplikasyonlar ve çözümlerine de yer verilecektir.

Prof. Dr. Övül Kümbüloğlu, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerindeki İDEX İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 5. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nun üçüncü günü (28 Mayıs 2022, Cumartesi) saat 15.15’te sahneye çıkacak. “İmplantüstü Protezlerde Multiabutment Kullanım Yerleri: Vidalı, Barlı, Ti Base, Hibrid, Zygomatik Protezler ve All-on-Four” başlıklı sunumunu yapacak olan Prof. Dr. Kümbüloğlu’nun konuşmasını dinlemek için yapmanız gereken tek şey, ücretsiz online kayıt işlemlerinizi tamamlamak.

ÜCRETSİZ ONLINE KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN

İDEX İstanbul 2022 Fuarı kapsamında düzenlenen Dental Tribune Sempozyumu’na katılım ücretsiz olsa da, online kayıt mecburi. Kısıtlı salon kapasitesi sebebiyle mutlaka önceden online kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt işlemlerinizi http://dtsempozyum.com/onlinekayit.html linkinden kolayca tamamlayabilirsiniz.

YER, TARİH, SAAT

28 Mayıs 2022, Cumartesi
Saat: 15.15 - 16.00
İDEX İstanbul Fuarı Sempozyum Alanı - Hall 4
CNR Expo / İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy

 

Haber: Elif Taman Yazıcı (VYG)