Konfirme edilmiş konuşmacılar** burada duyurulmaktadır.
Diğer konuşmacılar, konfirmasyon süreçleri tamamlandıkça ilave edilecektir.
**Konuşmacılar konfirmasyon sırasına göre sıralanmıştır.
Prof. Dr. Maher Almasri
Dekan - Ulster Universty, Faculty of Dentistry
1995 yılında Damascus Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümünden mezun olan Maher, 2003 yılına kadar Londra'daki Royal London Hastanelerinde Çene Cerrahisi alanında kariyer yapmıştır. Uluslararası bir akademisyen olan Maher, Barts ve doku rejenerasyonu & mühendisliği üzerine araştırmalar yapan London School of Medicine and Dentistry'den Master ve Doktora derecesi ile mezun oldu. Diş hekimlerini güvenli ve etkili bir şekilde eğitmek için öncü bir kadavra modeli başlattı.
Prof. Dr. Almasri, 2013 yılında, BPP Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kurup ve yönetmiştir. Bu fakülte, Birleşik Krallık'taki en büyük lisansüstü diş hekimliği bölümlerinden biri haline gelerek diş hekimliği yüksek öğreniminin reformunda önemli bir rol oynadı. Paralel olarak, University College London'dan yüksek öğrenim yönetimi alanında MBA derecesi almıştır.
Ayrıca Avusturya, Çin, Mısır, Yunanistan, İran, Irak, İtalya, Pakistan, Suudi Arabistan, Suriye ve BAE dahil olmak üzere uluslararası düzeyde araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi ve desteklenmesinde aktif olarak yer almıştır.
Maher Almasri'nin İtalya'daki Bari Üniversitesi'nden fahri profesörlük ve BPP Üniversitesi'nden tam profesörlük unvanı bulunmaktadır.
DENTAL KOMPOZİTLERDEKİ GERÇEK YENİLİKLER NELERDİR?
Konuşmacı, dental kompozitler üzerinde iddia edilen yenilikleri ve klinik uygunluğu eleştirel bir şekilde tartışacaktır. Operatif diş hekimliğinde çeşitli farklı klinik zorluklara en uygun olanı eşleştirmek için doğrudan kompozit teknikler bu sunumda tartışılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Rodrigo Reis
Doktor Rodrigo Reis, Unigranrio Üniversitesi'nden Diş Cerrahisi mezunudur. Michigan Üniversitesi'nden restoratif diş hekimliği ve biyomalzemeler alanında çift Bilim Yüksek Lisans derecesini şu tezle aldı: Yorgunluk Dentin Yapıştırıcıları. Ayrıca Rio de Janeiro Federal Üniversitesi'nden Diş Hekimliği alanında şu tezle doktora derecesine sahiptir: Florür, Cam İyonomerlerin alımını salmaktadır.
Araştırma Koordinatörü, Diş Materyalleri Başkanı, Kapsamlı Bakım Kliniği Eğitmeni, Restoratif Diş Hekimliği Başkanı, Restoratif Diş Hekimliği Yüksek Lisans Koordinatörü, Yüksek Lisans Program Koordinatörü olarak görev yaptığı Unigranrio Üniversitesi'nde profesör olarak çalıştı.
2011 yılından bu yana özel muayenehanede çalışmanın yanı sıra 2015 yılından beri R2 Dental Institute Diş Hekimliği Yüksek Lisans Çalışmaları Direktörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca dental materyallere odaklanan makale ve incelemelerin araştırma ve geliştirmesinde çalışmıştır.
Prof. Dr. Hans-Florian Zeilhofer (Emeritus) çeşitli girişimci girişimlerde rol oynamıştır ve şu anda birkaç medtech start-up şirketinde yer almaktadır. Profesör ve 2002'den 2020'ye kadar Basel'deki Üniversite Hastanesinde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Araştırmaları, yüz kafatası cerrahisinde bilgisayar destekli 3D yöntemlerin kullanımı gibi alanları kapsıyor. Ayrıca, Kantonsspital Aarau'da Başhekim ve aynı zamanda kendi kurduğu ve birçok başarılı girişimin doğum yeri olan Kranio-Maksillofasiyal Cerrahi Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi'nin Başkanıydı. Dr. Zeilhofer, doktorasını ve habilitasyon yeterliliğini TU Münih'te kazandı.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Mehmet Baybora Kayahan
İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti AD.
Dr. Mehmet Baybora Kayahan, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olduktan sonra aynı fakültenin Endodonti Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2000 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı’nda çalışmaya başladı. 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent oldu. 2014 yılında Profesör olarak Okan Üniversitesi Endodonti Ana Bilim Dalı’nda göreve başlayan Mehmet Baybora Kayahan, halen aynı bölümde çalışmaya devam etmektedir. Avrupa Endodonti Derneği üyesidir. Türk Endodonti Derneği başkanıdır. Asya Pasifik Endodonti Konfederasyonu seçilmiş başkanıdır.
TEK VE ÇOKLU DİŞ EKSİKLİKLERİNDE DİGİTAL DESTEKLİ İMMEDİAT İMPLANT VE RESTORASYON UYGULAMALARI
Günümüzde İmplantoloji Diş Hekimliğinde bilimsel alt yapısı olan bir disiplin olarak yerini almıştır. Son 20 yıldaki araştırma ve gelişmeler hem hekimlerin hem de hastaların beklentilerinde önemli değişikliklere neden olmuştur. Eski bakış açısında bir hastanın kemik yüksekliği ve kalınlığı implant kararı vermek için yeterli iken bugün bakış açısında önemli değişiklikler olmuştur. Bunda en önemli etkenlerden birisi dijital diş hekimliği konseptinin işin içirişine girmiş olmasıdır. Artık hastalarımıza İmplant uygulamalarından hemen sonra restorasyon yapabilme seçeneği sunabilmekteyiz.
Sunumda dijital destekli İmmediat implantasyonun ve restorasyon endikasyonları ve klinik uygulamaları hakkında bilgi verilecektir
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Aslan Yaşar Gökbuget
Periodontoloji Uzmanı
1957’de Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. 1982 yılında Dicle üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İ.Ü Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji AD.’nda doktora çalışmalarına başladı. 1989 da Dr. Med. Dent. oldu. 1989-1990 yıllarında İzmir Hava Hastanesi’nde Periodontoloji Uzmanı olarak askerlik görevini tamamladı ve tekrar fakültedeki görevine döndü. 1993 yılında Doçent oldu. 1995-96 yıllarında Londra Eastman Dental Hospital’da misafir araştırmacı olarak çalıştı. 1999 yılında Profesör oldu. İmplantoloji ile ilgili çalışmalara 1992 yılında Fransa’nın Lille şehrinde Prof. Chanavaz’ın yanında aldığı kurs sonrası başladı.
Prof. Gökbuget, 2004 yılından beri Meffert İmplant Enstitüsü Başlangıç ve ileri İmplant programı eğitmenliği yapmaktadır. Dünya İmplant Birliği (ICOI) Diplomat derecesi sahibidir. Bilgisayar Destekli İmplantoloji Akademisinin (CAIA) aktif üyesidir. Türkiye’de ve dünyanın değişik ülkelerinde İmplant çalışma grupları içerisinde eğitmenlik yapmakta ve konferanslar vermektedir.
İstanbul Üniversitesi’ndeki görevinden 2013 yılında kendi isteğiyle emekli olmuştur. Halen PGGdent kliniğinde Prof. Dr. Selim Pamuk, Dr. Kağan Gökbuget ve Ozan G. Gökbuget ile birlikte muayenehane hekimliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Özel ilgi alanları; Periodontoloji, İmmediate implantasyon, bilgisayar destekli implantoloji, implantolojide minimal invaziv cerrahi, kemik grefleri ve kemik cerrahisi, mukogingival cerrahi, sistemik hastalıklar ve diş hekimliği ile dental lazerlerdir.
Uluslararası Üyelikleri
AAP (Amerikan Periodontoloji akademisi)
ICOI (Diplomat) (Dünya İmplant Birliği)
IAP (Uluslararası İmplant akademisi)
EFP (Avrupa Periodontoloji Federasyonu)
CAIA (Bilgisayar destekli implant akademisi)
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi AD.
Prof. Dr. Mustafa Sancar ATAÇ, 1997 yılında İstanbul üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur. 1998-2004 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim dalında tam zamanlı olarak doktora ve uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2002 yılında aynı bölümde öğretim görevlisi olarak atanmıştır. 2000-2001 yıllarında Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesinde Anestezi ve Reanimasyon, Kulak Burun Boğaz ve Plastik Cerrahi bölümlerinde asistan olarak rotasyonlarını tamamlamıştır. 2002 yılında A.B.D. New York üniversitesinde Kraniyofasiyal cerrahi bölümünde, 2004 yılında A.B.D. Washington Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi bölümünde, 2005 yılında İsviçre, Zürih Üniversitesi Kraniyo Maksillofasiyal Cerrahi bölümünde, 2011 yılında Rusya Kurgan Ilizarof Ortopedi ve Travmatoloji hastanesinde ziyaretçi hekim olarak bulunmuştur.
2010 yılında yardımcı doçent doktor ve yine aynı yıl Doçent Dr ve 2017 yılında da profesör doktor kadrolarına atanmıştır.SCI, SCI EXPENDAD ve PUBMED te taranan dergilerde ve Yurt içi ve yurt dışı uluslararası bilimsel toplantılarda 150’nin üzerinde yayın ve sunumu vardır. 5 adet doktora ve uzmanlık öğrencisi danışmanlığını tamamlamıştır. SCI dergilerde makale editörlüğü görevleri vardır.
Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği başkanıdır. Kafa Tabanı Derneğinde yönetim kurulu üyesidir. International Association of Oral and Maxillofacial Surgery, European Association of Cranio Maxillofacial Surgeons and International Collage of Maxillofacial Surgeons da Türkiye temsilciliği görevini yürütmektedir.
İlgi alanları doğumsal ya da kazanılmış Dento- maksillofasiyal deformitlerin düzeltilme cerrahisi, rekonstruktif cerrahi, temporomandibular eklem ve bölgesinin patolojisi cerrahisi, ileri rekonstrüktif implant cerrahisi ve üç boyutlu teknolojilerin cerrahi uygulamalarıdır.
İngilizce ve Almanca bilmektedir. Hobileri arasında basketbol, şiir ve golf oynamak yer almaktadır.
Prof Dr Ataç evli ve iki çocuk babasıdır
KOMPOZİT SETİNİZİ NE KADAR TANIYORSUNUZ?
Son yıllarda hastaların minimal invaziv gülüş̧ rehabilitasyonları talepleri doğrultusunda direkt estetik kompozit restorasyonlar popüler hale gelmiştir. Doğru endikasyon ve pre-restoratif klinik uygulamaları içeren uygun bir tedavi planı, preparasyon gereksinimini azaltarak hastalar için uzun süre fonksiyon gören estetik restorasyonlar için anahtar roldedir. Ancak, restoratif diş̧ hekimliği uygulamalarında materyal bilgisi de teknik kadar önem arz eder. Seçilen rezin bazlı restoratif materyal ile ilgili bilgi düzeyi ve hekimin bu materyal ile deneyimi, tedavi planlamasını ve uygulanacak restoratif tekniği belirleyen faktörlerdir. Bu sunumda güncel rezin bazlı restoratif materyallerin sunduğu fırsatlar ve sınırlamalar, karşılaştırmalı olarak klinik vakalar üzerinden tartışılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Bora Korkut
Maramara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi AD.
1984 Yılında İzmir’de doğdu.
Lise öğrenimini Tekirdağ Fen Lisesi’nde yapmış, üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2008 yılında tamamlamış ve aktif diş hekimliği hayatına başlamıştır.
2015 yılında Marmara Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda “Aşınmış dişlerde boyut değişikliklerinin uzun dönem ölçülebilirliğinin çeşitli metotlarla değerlendirilmesi” konulu doktora tezini sunmuş ve Doktor Diş Hekimi ve aynı zamanda Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı unvanlarını almıştır.
2009 yılından buyana Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Diş aşınmaları, erken çürük lezyonlarının teşhisi ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda birçok bilimsel yayınının yanında, restoratif diş hekimliğinde estetik uygulamalar ile ilgili de ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayını mevcuttur.
2012 yılından bu yana Anterior ve Posterior Direkt Estetik Rezin Restorasyonlar, Dental Fotoğrafçılık ve Diş Beyazlatması ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda çeşitli seminer ve kurslar vermektedir.
MİNİMAL İNVAZİV KÖK KANAL TEDAVİSİ
Gelişen irrigasyon aktivasyon sistemleri sayesinde kanal şekillendirme işlemlerini en aza indirerek kök kanal sistemini temizlemek mümkün hale gelmiştir. Kök kırıkları ve çatlaklarının klinikte görülme sıkılığındaki artış nedeniyle kanal tedavili dişlerin prognozu kötü yönde etkilenmektedir. Bu nedenlerle kök kanal şekillendirmede daha konservatif olmak ve klinik pratikte irrigasyon aktivasyon yöntemlerinin yoğunluğunu arttırmak gerekmektedir. Bu sunumda klinikte uygulayabileceğimiz konservatif, basit ve güvenli kanal şekillendirme ve irrigasyon aktivasyon teknikleri güncel literatür ışığında tartışılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Taha Özyürek Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2010 yılında mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Endodonti Anabilim Dalında 2015 yılında doktorasını tamamladı. 2018 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Diş Hekimliği Endodonti Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi olarak atandı. 2018 yılında Doçent unvanı aldı. Dr. Taha Özyürek Bahçeşehir Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 100’den fazla makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok konuşma ve eğitim programları yapmaktadır.
Özel ilgi alanları; nikel titanyum döner eğe sistemlerinin mekanik ve kimyasal özellikleri, endodontik retreatment, apikal mikro cerrahidir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde hakemlik yapmaktadır.
Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Endodonti Derneği (TED), İtalya Endodonti Derneği (SIE), Amerika Endodontistler Birliği (AAE), Avrupa Endodonti Derneği (ESE) ve İtalyan Endodonti Derneği (SIE) aktif üyesidir.
Prof. Dr. Esra Uzer Çelik
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Ege Üniversitesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi doktora programını tamamlayarak "Dr. Med. Dent" unvanını aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2012 yılında “Doçent”, 2018 yılında "Profesör" unvanını aldı. Çalıştığı kurumlarda birçok idari görevde bulundu. Halen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda araştırma makalesi, yurt içi ve yurt dışındaki kongre ve sempozyumlarda sunumları bulunmaktadır. Bunun dışında, International Association for Dental Research (IADR) ve Restoratif Diş Hekimliği Derneği üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Estetik diş hekimliği, kompozit restorasyonlar, çürük riski, adezyon, klinik çalışmalar ve dijital diş hekimliği ilgi alanları arasında yer alır.
DİŞ HEKİMLİĞİNDE DİOD LAZER UYGULAMALARI
Bu konuşmada Lazer nedir, nasıl çalışır, biyolojik dokular ile etkileşimi, teknik parametreler, diş hekimliğinde kullanım alanlarına göre lazer türleri ve lazer seçerken dikkat edilmesi gerekenler, diyot lazerler ve diş hekimliğinde kulanım alanları, ağız hastalıklarındaki endikasyonları klinik vakalar ile anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Erdoğan Fişekçioğlu
İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi AD.
1998 yılında, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1998-2004 yılları arasında aynı üniversitenin Oral Diagnoz ve Radyoloji Ana Bilim Dalı’nda doktora yapmıştır. 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamış, 2007 yılında aynı üniversitede öğretim üyesi olarak Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. Nisan 2015’de Doçent unvanı almıştır. 2018 yılı Mart ayından beri İstanbul Okan Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Oral prekanseröz lezyonlar, ağız hastalıkları, oral liken planus, konik ışınlı bilgisayarlı tomografi, dijital radyografi, sistemik hastalıkların diş hekimliği ile ilişkisi ve öğrenci eğitimi konularında araştırmalarını sürdürmektedir. European Academy of Dentomaxillofacial Radiology derneğinin Eğitim Komisyonu’nda da görev yapmıştır. Ayrıca European Association of Oral Medicine, Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği, European Academy of Dentomaxillofacial Radiology ve Dişhekimliği Lazer Akademisi Derneği üyesidir.
KLİNİK PRATİKTE SİNÜS TABANI OGMENTASYON İŞLEMLERİNDE DÜNDEN BUGÜNE DEĞİŞENLER.
Yaygın olarak “sinüs lifting operasyonu” olarak anılan maksiller sinüs tabanı ogmentasyonları belki de muayenehane şartlarında yapılan ogmentasyonlar arasında en sık yapılanı. Klasik tekniklerde yaşanan gelişmelerin yanı sıra, yaşanan teknolojik gelişmeler ve pratiğe eklenen tekniklerle sinüs ogmentasyonları uygulamaları değişiyor, yenileniyor. Sunumumuzda muayenehane pratiğinde en sık kullanılan sinüs tabanı ogmentasyon teknikleri, oluşan komplikasyonlara yaklaşımlar, yeni uygulamalar ve klinik yansımaları, vakalar üzerinden detaylı olarak anlatılacak.
ÖZGEÇMİŞ
Dt. Ahmet Mustafa Zeren
Internationales Fortbildungszentrum für Zahnärztliche Implantologie
Dt. Ahmet Mustafa Zeren 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2018 yılında Guglielmo Marconi University & Istituto Stomatologico Toscano Oral Surgery & Implantology Msc. Program’ında Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ve İmplantoloji yüksek lisansının tamamlayan Dt. Zeren, Çağdaş Diş Hekimleri Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Global Diş Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir ve Özel Medicine Hospital’ın Ağız ve Diş Sağlığı Birimi Yöneticiliğini yapmaktadır.
Internationales Fortbildungszentrum für Zahnärztliche Implantologie - Dental implantoloji için uluslararası ileri eğitim merkezi (IFZI) eğitmeni olan Dt. Zeren, diş hekimlerine implant, implant üstü protez ve dijital iş akışı kursları vermektedir.
MOLAR DİŞLERDE KÖK KANAL MORFOLOJİLERİNİ KAVRAMA VE ŞEKİLLENDİRME İPUÇLARI
Pulpa odası taban haritasını kavramak kök kanal tedavisinin önemli bir aşamasıdır. Taban morfolojisi ilgili dişin kaç adet kök kanalına sahip olduğunu ve bunların nerede olduğunu göstermektedir.
Kök kanal ağızlarının yerinin tespit edilmesi akılcıl giriş kavitesi dizaynlarını ayarlamamıza da yardım etmektedir.
Bu dersin iki amacı vardır;
Birincisi pulpa tabanı haritasının kavranmasının sağlanmasıyla MB2, Midmeziyal kök kanalları gibi yapıların atlanılmadan eksiksiz tedavi yapılabilmesi için ipuçları vermektir.
İkincisi bulunan kök kanallarının, zorlu anatomiye sahip olsa bile, yeni nesil esnek ve ısıl işlem görmüş sınırlı sayıda enstrüman kullanarak nasıl yüksek kalitede şekillendirme yapabilmenin mümkün olduğunu vurgulamaktır.
Diş Hekimi Dr. Dt. Gökhan Atakan
Endodonti (Kanal Tedavisi) Uzmanı
1984 yılı Adana doğumlu olan Gökhan Atakan, 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Diş̧ Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini 2008 yılında bitirerek "Diş Hekimi" Unvanını almıştır. Mezun olduktan hemen sonra başladığı "Restoratif Diş Tedavisi ve Endodonti" doktora programı çerçevesinde gerçekleştirdiği "Endodontik Tedavi Sonrası Periapikal Dokuların Değerlendirilmesinde Periapikal Radyografi ve Konik Işın Hüzmeli Bilgisayarlı Tomografinin (CBCT) Kullanımı" adlı klinik tez çalışmasını başarıyla bitirmiş ve 2013 yılında "Dr." (Ph.D) unvanını almıştır. 2013 - 2015 yılları arasında özel bir hastanede Uzman Diş Hekimi olarak çalışmış, 2015 yılı itibariyle kendi kliniğinde Mikroskop Destekli Endodonti çalışmalarını sürdürmektedir.
Özel ilgi alanı mikroskop destekli mikro-endodonti olan Dr. Gökhan Atakan, Türk Endodonti Derneği ve Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği aktif üyesidir. 2013 yılı sonrası Ulusal ve Uluslararası düzeyde Endodonti alanında diş hekimlerine yönelik eğitim programları da düzenlemektedir.
KLİNİK PRATİĞİNDE MTA
Diş hekimliği pratiğinde en çok uygulanan tedavilerden olan endodontik tedavilerde açık apeksli dişlerin tedavisi ve perforasyon gibi durumlar sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu sunumda, standart endodontik prosedürler ile çözemediğimiz durumları tek bir materyal ile nasıl çözebileceğimiz ayrıntılı olarak anlatılacaktır. Tedavi endikasyonlarında bize yeni tedavi seçenekleri sunan MTA’nın, klinik uygulamalarında dental operasyon mikroskobu ile çekilmiş videolar ve fotoğraflar ile gösterilecektir. Bu klinik uygulamalar aynı zamanda bilimsel yayınlar ile desteklenerek anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dt. Hayrullah Kaya
Dt. Hayrullah Kaya, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2016 yılında mezun olmuştur. Mezun olduğu yıldan itibaren özel kliniklerde görev yapmıştır. Özellikle, endodonti, dijital ve adeziv diş hekimliği alanlarında yoğunlaşmıştır. İlgi alanları; rubber dam uygulamaları, MTA uygulamaları, mikroskop altında yapılan endodontik tedaviler, dijital diş hekimliği ve tek seans endodontik tedavilerdir.
Dentsply Sirona'da KOL olarak Endodonti hakkında, Öncü Akademi'de Rubber Dam ve MTA uygulamaları konusunda ve kliniklerde birebir eğitimler vermektedir.
Dt. Hayrullah Kaya, profesyonel hayatına İstanbul'da devam etmektedir.
TME ÖNCELİKLİ OKLÜZYON VE ORTOPEDİK STABİLİTE
Çiğneme sistemi temelde çiğneme kasları, temporomandibular eklem ve dişleri kapsasa da çok hassas, kompleks ve kapsamlı bir şekilde birbirine bağlı biyomekanik fonksiyonel birimler içerir. Eğer bu çiğneme sisteminin biyomekaniği bir şekilde bozulmuşsa bu durum temporomandibuler rahatsızlıkların veya çeşitli semptomların oluşmasına sebep olabilir. Sağlığımız için gerekli olan Temporomandibuler eklemler ve çiğneme kasları tarafından sağlanan alt ve üst çene arasındaki uyumlu ilişki bozulmuşsa; çiğnemek, yutkunmak, yüz kaslarını doğru çalıştırmak zor ve sıkıntılı hale gelebileceği gibi, anatomik pozisyonu bozulan temporomandibuler eklemler sebebiyle genel vücut sağlığı ve postürü de bozulabilir.
Sonuç olarak ortaya çıkan karmaşık ve açıklanması zor çeşitli semptomlar tedavisi de zor olan süreçler yaşanmasına neden olur. Diş hekimi açısından bu durumları anlamak ve tedavi protokolü oluşturmak açısından önemlidir.
Bu sunumda;
Ortopedik stabil eklem pozisyonunun sağlanması, postürel analiz ve okluzal rehabilitasyonların farklı materyal ve yöntemlerle yapımı vaka örnekleri üzerinden anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Melih Şengül 1977 yılında Almanya’da doğdu. Mesleğe Ankara’da babasının diş laboratuvarında diş teknisyeni olarak başladı, Özellikle estetik diş hekimliği alanına ilgisi lise yıllarında başladı. Diş morfolojisi, yüzey tekstürü, tabakalama konularında porselen çalışmalarına ilgi duydu ve 1996 yılında liseden mezun olduğu yıl yeni kurulan Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde okumak üzere İstanbul’a yerleşti. Fakültenin ilk mezunlarından biri olarak diploma aldığı 2001 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş tedavisi Anabilim dalına kabul edilerek uzmanlık ve doktora hayatına başladı. Bu süre zarfında bir yandan kendi kurduğu laboratuvar ve klinikte hem tanınmış bazı diş hekimlerine teknisyenlik hizmeti sunarken bir yandan kendi kliniğini işletmeye başladı.
2007 yılında doktorasını tamamlayarak tam zamanını klinik çalışmalarına ayırdı. Son yıllarda estetik çalışmalar ve implant tedavisinin yanında, dijital diş hekimliği konusuna ve oklüzyon ile ilgili hassas biyofonksiyonel çalışmalara ilgi duymaktadır. İSTÜN İstanbul sağlık ve teknoloji üniversitesinde doktor öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Bunun dışında yurtiçi ve yurtdışında gülüş tasarımı, implant diş hekimliği, ortopedik olarak stabil eklem pozisyonu ile oklüzyon, gibi konularda kurslar ve konuşmalar yapmaktadır.
2010 Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
2018 İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi / Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı
Dr. Toygan Bora
Endodonti Uzmanı
1983 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl, aynı üniversitede Endodonti Doktora programına girmiş ve 2009 yılında “Kök kanallarından smear tabakasının Er:yag ve Nd:yag lazerler ile uzaklaştırılmasının karşılaştırılması” konulu doktora tezini sunarak Yüksek Onur derecesiyle mezun olmuş ve Doktor unvanını almıştır. Mezun olduktan sonra İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da farklı kliniklerde Endodonti uzmanı olarak çalışmıştır. 2010 yılında Amsterdam’da Endo Enzo Clinic’de ergonomi ve dental mikroskop kullanımı üzerine gözlemci klinisyen olarak bulunmuştur. 2016 yılında İstanbul’da sadece endodonti odaklı kendi özel kliniğini açmıştır. Dentsply Sirona, Kavo-Kerr ve Bondent firmalarının lisanslı 150 üzerinde yüz yüze uygulamalı eğitim kursu vermiştir. Türkiye’de düzenlenen ulusal birçok konferansa konuşmacı olarak katılmıştır. İspanya, Barselona’da International University of Catalunya ve Madrid’te University of Rey Juan Carlos lisansüstü programlarında dersler vermiştir. Vakalarını meslektaşları için sosyal medyada, Brezilya, İspanya ve diğer ülkelerdeki kapalı gruplarda paylaşmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
1971 Hatay Doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimimi Hatay’da tamamlamıştır. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden diş hekimi, 1998 de Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden Oral Diagnoz ve Radyoloji Bilim Doktoru unvanı ile mezun oldu. 1994-2000 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Unvanı ile kurucu akademik personel arasında yer aldı. 10 yılı aşkın süre, diş hekimliği özel klinik deneyimi sonrası özel Dental görüntüleme merkezi işletmektedir. Bu sırada 2017 yılında Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’nu bitirmiştir.
Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 30’u aşkın makale, bildiri ve poster sunumu ile 100’ü aşkın kongre, fuar, seminer ve kurs katılımı mevcuttur. Dental Volumetrik Tomografinin diş hekimliğinde okunması, değerlendirilmesi ve püf noktaları konusunda 50’yi aşkın seminer sunumu mevcuttur. İlgi alanları “dental uygulamalarda hipnoz ve eğitimi”, “diş hekimliğinde hasta-hekim iletişimi ve diş hekimi korkusu” üzerine yoğunlaşmıştır. Trekking, bisiklet binmek ve seyahat etmenin yanında doğa fotoğrafçılığı ilgi duyduğu amatör uğraşlarıdır. Bildiği yabancı diller; İngilizce (iyi), Fransızca (orta) ve Arapça (orta)’dır. Radyoloji, Diş hekimliği ve medikal hipnoz alanında ulusal ve uluslararası bilimsel dernek üyelikleri mevcuttur.
ÖZGEÇMİŞ
ÖZGEÇMİŞ
1980 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1998 yılında kazandığı Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2005 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Ege Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda başladığı doktora/uzmanlık programını 2011 yılında, askerlik hizmetini 2012 yılında tamamladı. Akademik hayatına aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak devam ederken 2013 yılında istifa ederek İstanbul'da özel sektörde Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmaya başladı.
Çeşitli kliniklerde ve kendi kliniğinde konsültan uzman ve Çene Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Mağrur Kazak
Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi AD.
1991 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında aynı fakültenin Konservatif Diş Tedavisi Bilim Dalı’nda ‘Çeşitli Restoratif Materyallerin Sitotoksik Açıdan Değerlendirilmesi’ başlıklı doktora tez çalışmasını tamamlayarak Ph.D. ünvanını aldı. 2012 yılında ‘Yardımcı Doçent’ unvanını aldı. 2018 yılında Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında, Faculty of Engineering and Science, University of Greenwich, İngiltere’de tam zamanlı araştırma yapma imkânı buldu. 2020 yılında ‘Doçent’ unvanını aldı. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri, uluslararası ve ulusal kongrelerde sözlü ve poster sunumları bulunmaktadır. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda BAU International University, School of Medicine and Health Science, Batum, Gürcistan'da Terapötik Diş Hekimliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Restoratif Dişhekimliği Derneği üyeliği bulunmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
Prof. Dr. Nazmiye DÖNMEZ
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi AD.
1992 yılında Eskişehir Gazi Kız Meslek Lisesi’nden, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında aynı fakültenin Konservatif Diş Tedavisi Bilim Dalı’nda ‘Rezin-dentin bağlanma dayanımında ve hibrit tabakada zamana bağlı oluşabilecek değişikliklerin in vivo-in vitro incelenmesi (SEM,TEM, microtensile bond çalışması) başlıklı doktora tez çalışmasını tamamlayarak Ph.D. ünvanını aldı. 2012 yılında ‘Yardımcı Doçent’, 2016 yılında Doçent ve 2022 yılında da ‘Profesör’ unvanını aldı. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri, uluslararası ve ulusal kongrelerde sözlü ve poster sunumları bulunmaktadır. Halen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. IADR ve Restoratif Dişhekimliği Derneği üyeliği bulunmaktadır.
DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİNDE ÖLÇÜ
Protetik işlemlerde hasta ağzının negatifinin laboratuvar ortamına bire bir aktarılması, restorasyonun başarısının en önemli noktalarından biridir. Bu nedenle, zaman içerisinde hidrofilik öözelliğe sahip, boyutsal stabilitesi yüksek ölçü maddeleri geliştirilmeye çalışılmıştır. Teknolojinin gelişimi ile dijitalleşme diş hekimliğinde ölçü teknikleri üzerinde de etkili olmuş ve geleneksel ölçü yöntemlerine alternatif olarak dijital ölçü yöntemi geliştirilmiştir. Dijital ölçü yönteminde ağız içi tarayıcı adı verilen cihazlar kullanılmakta ve elde edilen veriler ile 3D printer aracılığı ile modeller elde edilebilmektedir. Dijital ölçü yöntemi ile dental arkların, dişlerin, implantların ve hatta yüzün yumuşak dokularının ölçüsü alınabilmektedir. Dijital iş akışının başlangıç noktası olan dijital ölçünün püf noktaları bu sunumda yer alacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Kaan Yılmazer
Protetik Diş Tedavisi Uzmanı
Dr. Kaan Yılmazer, 2012 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitimine başladı ve 2018 yılında başarı ile mezun oldu. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı.
Hareketli Bölümlü Protez Elemanları, Yüz Defektli Hastalarda Osseointegre İmplantların Uygulanması, Protetik Tedavilerde Monolitik Restorasyonların Uygulanması ve Materyal Seçimi ve İmplant Üstü Protezlerde Oklüzyon konularını içeren birçok seminer verdi. Çok sayıda kongre ve sempozyuma sözlü sunumlarla katılan Dr. Yılmazer’in, implant üstü protezler üzerine uluslararası dergilerde makaleleri yayımlandı. Protetik diş tedavisinde dijital iş akışı ve dijital ölçüler üzerinde çalışmalarda ve projelerde yer aldı.
ANTERİOR RESTORASYONLARDA %100 DİJİTAL İŞ AKIŞI
- CEREC Smile Design
- Dijital mock-up ve üretim opsiyonları
- Anterior restorasyonlarda farklı uygulamalar;
- Gingivektomi Guide, Zenith Checker Guide, Mock-up Guide
- Diş hekimliğinde renk (Hue, Value, Chroma)
- Restorasyonlarda materyal renk seçimi
- Restorasyonların makyaj ile kişiselleştirilmesi
Cdt. Can Tolay
Klinik Eğitmen
2003 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Protez bölümünü bitirdi. 2005 yılında CAD-CAM sistemleri ile çalışmaya başladı. 2010 yılında CAD-CAM sistemleri üzerine eğitim vermeye başladı. 2012 yılında Sirona Dental’de CAD-CAM Specialist olarak çalışmaya başladı. 2015‘den beri Dentsply Sirona’da Klinik Eğitmen olarak görevine devam etmektedir ve CEREC & inLab sistemlerinin eğitimden sorumludur. Yaptığı çalışmalar ve vakalar ile yurtiçi ve yurtdışında eğitimler ve sunumlar yapmaktadır.
Renk ve materyal seçiminde kullanılmak üzere Custom Shade Selection kitini oluşturmuş olup, renk ve materyal üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Prof. Dr. Candan Efeoğlu
Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ADÇ Cerrahisi AD.
Diş Hekimliğinde Uzmanlık, Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye 1997 - 2013
Diş Hekimliğinde Uzmanlık, İngiltere 2004 - 2006
Doktora, Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ağız, Diş Ve Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalı, Türkiye 1997 - 2003
Lisans, Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Pr., Türkiye 1992 - 1997
Yaptığı Tezler
Doktora, Kemik defektlerine otojen trombositten zengin plazma(TZP) ve beta-trikalsiyumfosfat uygulaması: deneysel çalışma, Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ağız, Diş Ve Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalı, 2003
Dr. Stéphane Diaz
Endodontist ve Implantolog
Endodontist ve İmplantolog: 30 yıllık genel diş hekimliği deneyiminin ardından 2016 yılından beri Endodonti ve İmplantoloji uygulamaları.
Dentalhitec Akademisi Üyesi ve Öğretim Üyesi: Dentalhitec Akademisi'nin atanmış üyesi, öğretim görevlisi ve eğitmeni.
SD4DS.com’un Kurucusu: 2022'den beri Özel Diş Eğitimi ve Mentorluk Enstitüsü.
Endo Atlantique'in Kurucu Ortağı: 2015'ten 2022'ye kadar SAS Endo Atlantique'in (Endodontik Sürekli Eğitim Enstitüsü) Kurucusu ve Genel Müdürü.
Eski Yardımcı Doçent, Nantes Universitesi.
BAŞARILI ENDODONTİNİN YOL HARİTASI
Kanal tedavisinde başarıya giden yolun karmaşık kök kanal sisteminin etkin dezenfeksiyonu ve sızdırmaz şekilde doldurulmasından geçtiği bilinmektedir; bunun yanı sıra kanal tedavisinin başarısının önündeki en büyük engel anatomik faktörler olmaya devam etmektedir.
Endodontideki güncel gelişmeler sayesinde kanal tedavisini artık çok daha hızlı ve yüksek kalitede yapılabilmekteyiz. Endodontik ekipmanlardaki gelişmeler anatomik detayları daha ayrıntılı temizleme ve dolumunu sağlama şansımızı artırmış; böylelikle tedavideki başarı oranımızı oldukça yükseltmiştir.
Bu eğitimde kanalın anatomik çeşitliliklerine en uygun şekillendirme yapılmasını sağlayan ısıl işlem görmüş eğeler ve endodontik motorlar; irigasyon solüsyonunun kök kanal sisteminde en etkili dezenfeksiyonu gerçekleştirmesini sağlayan irigasyon aktivasyon yöntemleri ve cihazları ve de kök kanal sisteminin 3 boyutlu dolumunu sağlamak üzere kullanılan sıcak vertikal kondenzasyon dolum tekniği ile cihazları mercek altına alınacak; güncel endodontideki yeni nesil yaklaşım ve güncel ekipmanlar klinik vakalar üzerinden tartışılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Uzm Dt. Kadriye ÖZDAYI
Uzm. Dt. Kadriye Özdayı, Manisa doğumludur. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2008 yılında mezun olmuş, ardından Manisa’da kendine ait diş kliniğinde genel diş hekimliği alanında hizmet vermiştir. 2014 yılında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ile Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı’nı kazanmıştır. Eğitimi süresince New York University (NYU) ve Nova Southeastern University (NSU)’da bulunmuş; yurt içi ve yurtdışı kongrelerde sözlü sunum ve kısa konferanslar vermiştir. 2018 yılında uzmanlık eğitimini tamamlamış ve İstanbul’da farklı özel kliniklerde sadece endodonti odaklı çalışmalar yürütmeye başlamıştır. Klinik çalışmalarının yanı sıra çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı eğitimler vermiş olup Eigteeth firmasının akademik danışmanlığını yapmaktadır.
DİŞ HEKİMLİĞİ CERRAHİSİNDE İNSİZYON VE SÜTUR TEKNİKLERİ
Cerrahi tedaviler diş hekimliği uygulamaları içerisinde sorumluluğumuzun en çok olduğu işlemlerdir. Dokunulmaz olarak kabul edilen insan vücudunda bilgisizlik veya dikkatsizlik sonucu kalıcı hasar bırakabilmekteyiz. Cerrahi uygulamaların başarısında insizyon teknikleri sütur materyallerinin tercihi ve sütur teknikleri kilit rol oynamaktadır. Kist enükleasyonu, kuron boyu uzatma, gömük dişlerin çekilmesi, yumuşak doku ogmentasyonu, kök yüzey örtülmesi, sert doku ogmentasyonu gibi işlemler ağız içerisinde uygulanan cerrahi operasyonlardır. Her bir işlemin farklı amacı ve hedefleri olduğundan insizyon yöntemleri ve sütur teknikleri de farklı olması gerekmektedir. Cerrahi operasyona başlamadan önce insizyon tekniğimizi, kullanacağımız sütur materyalini operasyonu gözümüzde canlandırarak belirlememiz gerekmektedir. Bu eğitimde insizyon teknikleri ve sütur materyallerianlatılarak hangi durumlarda hangi tür süturların kullanılması öneri doğrultusunda anlatılacaktır. Teorik kısımdan sonra plastik çene modelinde ve koyun kafasında farklı insizyon ve sütur teknikleri gösterilecektir.
ÖZGEÇMİŞ
Dr. Kenan Nazaroğlu
Periodontoloji Uzmanı
Dr. Kenan Nazaroğlu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuştur. Eğitimine aynı üniversitenin Periodontoloji Anabilim Dalı’nda devam etmiştir. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’ndan bilim doktoru unvanını (PhD) almıştır. 2013-2017 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ( Yrd. Doç. Dr.) olarak görev yapmıştır. Bu dönemde üniversitede lisans, yüksek lisans ve uzmanlık öğrencilerine teorik ve pratik eğitimler vermiştir. Bu yıllarda cerrahi olmayan periodontal tedaviye ek olarak lazer kullanımı konusunda doktora ve uzmanlık öğrencilerine danışmanlık yapmıştır. Ağırlıklı olarak immediat implant yüklenmesi, estetik bölge implant komplikasyonlarının, peri-implantitisin, dişeti çekilmelerinin tedavileri ve cerrahi rehber ile implant yerleştirilmesi gibi klinik çalışmalarla ilgilenmektedir. Istanbul Dental Academy kurucularından ve eğitmenlerinden biri olan Dr. Nazaroğlu, çalışmalarına kendi kliniğinde devam etmektedir.
ESTETİK BÖLGEDE PROTETİK YUMUŞAK DOKU YÖNETİMİ
Son yıllarda dental implant teknolojisinde meydana gelen gelişmeler, güncel oral implantoloji alanındaki başarı kriterlerini değiştirmiş, hastaların beklentilerini arttırmış ve sonuç olarak hekimlerin hastalara sundukları tedavi prosedürlerinde de köklü değişikliklere neden olmuştur. Günümüzde, özellikle anterior estetik bölgede yapılan implant uygulamalarının başarısı için dişler kadar dişetlerinin de doğal görünüme sahip olması hayati öneme sahiptir. İmplant restorasyonu çevresindeki yumuşak dokunun şekillendirilmesi de protetik restorasyon sürecinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu sunumda, estetik bölgede erken ve geç yüklenen implantların etrafındaki yumuşak dokunun protetik yönetimi ile ilgili teknikler, ilgili vakalar eşliğinde tarif edilecektir.
ÖZGEÇMİŞ
Doç. Dr. Tuğrul Sarı
Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi AD.
Doç. Dr. Tuğrul Sarı lisans eğitimini 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlayarak diş hekimi unvanını aldı. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora (PhD) eğitimini tamamladı. 2011-2014 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent ve 2014-2017 yılları arasında ise Doçent ünvanıyla öğretim üyeliği yaptı. 2018 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda çalışmaya başladı ve halen aynı üniversitede öğretim üyesidir. Ek olarak, kurucu ekibinde olduğu iDA (İstanbul Dental Academy) bünyesinde eğitimler ve kurslar vermektedir. Ayrıca özel sektörde de çalışmalarına devam etmektedir. Ağırlıklı olarak estetik bölgede implant destekli protetik restorasyonlar, diş hekimliğinde lazerler, tam seramik restorasyonlar ve dental materyaller ile ilgilenmektedir.
DİŞ HEKİMLİĞİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR
(Özel kurs kaydı için kurslar bölümünü inceleyiniz)
Diş hekimliği hem materyal hem teknik anlamda sürekli bir gelişme içindedir. Geliştirilen ve kullanıma sunulan yeni materyaller hem tedavi başarısını arttırmak hem de hekime tedavi protokollerini hızlandırmak için piyasaya sunulmuştur. Bu sunumda son yıllarda kullanımı gittikçe artan ve kiniklerde sıklıkla yer edinen magnifikasyon sistemleri ve dijital diş hekimliği sistemleri başta olmak üzere güncel tekniklerden bahsedilecek ve klinik kullanım ipuçlarına yer verilecektir.
ÖZGEÇMİŞ
Dt. Büşra Öztürk
Dt. Büşra Öztürk lise eğitimini Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamış ve yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Eğitimine Marmara Üniversitesi Restoratif Tedavi Anabilim dalı doktora programında halen devam etmektedir. Greater New York Dental Meeting de aralarında olmak üzere ulusal ve uluslararası çok sayıda konferans ve kongreye katılmıştır. Klinik çalışmalarının yanı sıra organize ettiği ve katıldığı çok sayıdaki eğitim programlarına İstanbul’da devam etmektedir. Dijital diş hekimliği, güncel endodonti yaklaşımları, minimal invaziv tedavi yaklaşımları, biyomimetik diş hekimliği ve diş hekimliğinde magnifikasyon ilgi alanları arasında yer alır.
KIZILAY İLKYARDIM EĞİTİMİ
Türk Kızılay’ı Kağıthane İYEM mesul müdürü tarafından verilecek eğitimde İlk yardım temel uygulamaları, temel yaşam desteği, kanamalar, bilinç bozuklukları, hasta/yaralının değerlendirilmesi gibi başlıca ilkyardım konuları anlatılacaktır.
ÖZGEÇMİŞ
Türk Kızılay’ı Kağıthane İYEM Mesul Müdürü olan Yunus Emre Karadeniz, Anestezi mezunudur. 6 yıl ilkyardım eğitmeni olarak çalışmıştır. 3 yıldır Türk Kızılay’ında görev yapmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ
Öğretim Görevlisi Neşe Kopuz
Nişantaşı Üniversitesi Diş Protez Teknolojisi
1971 yılında Rize de doğdu. Evli ve 3 çocuk annesidir.
Lise öğrenimini İstanbul da tamamlamış, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Protez teknolojisi ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Yönetimi lisans eğitimini tamamlamış, Nişantaşı Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini yapmıştır.
1993-2021 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Diş Protez Programında eğitimci olarak görev yapmış, halen Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Diş Protez Laboratuvarlarında İş Sağlığı Güvenliği ve Meslek Hastalıkları, Diş Morfolojisi, Diş Protez laboratuvarlarında dijitalleşme, Hareketli Protezler, Eğiticinin eğitimi, Dental Fotoğrafçılık, Gülüş Tasarımı konularında birçok kurs ve seminerler yapmaktadır.
Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, Diş Protez Laboratuvarlarında Kadın Olmak, Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık eğitimleri ve Veli Akademilerinde aktif olarak birçok alanda görev yapmaktadır.
1987 yılında Diyarbakır da doğdu, 2013 yılında Marmara diş hekimliği fakültesinden mezun oldu. Çalışmalarına özel kliniğinde devam etmektedir.
Hemşire Muhdedir Caner
Uluslararası Sterilizasyon Cerrahi Enfeksiyon Hemşireleri Derneği Başkanı