Kemomekanik Çürük Uzaklaştırma Teknikleri



Kemomekanik Çürük Uzaklaştırma Teknikleri

Bezmialem Vakıf Üniversitesi DHF Restoratif Diş Tedavisi AD.'ndan Doç. Dr. Nazmiye Dönmez'in Bahçeşehir Üniversitesi DHF Restoratif Diş Tedavisi AD.'ndan Dr. Mağrur Kazak ile birlikte hazırladığı sunumda kemomekanik çürük uzaklaştırma yönteminde kullanılan ajanların avantajları ve dezavantajları ile endikasyon ve kontrendikasyonları sempozyum katılımcılarına anlatacak.

KEMOMEKANİK ÇÜRÜK UZAKLAŞTIRMA… GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE

Diş çürüğü en eski ve en yaygın kronik hastalıklardan birisidir. Çürüğü uzaklaştırmak için kullanılan geleneksel yöntemlerde enfekte ve etkilenmiş dentinin ayırt edilememesi, ses ve vibrasyonun varlığı, özellikle çocuk hastalar için travmatik bir deneyim olması gibi dezavantajların elimine edilebilmesi adına minimal invaziv diş hekimliği kavramı ortaya çıkmıştır. Kemomekanik yöntem, kollajenden oluşan çürük yapının kimyasal ajanlar yardımıyla bozulup enfekte dentinin elimine edilebileceği minimal invaziv ve atravmatik bir çürük uzaklaştırma yöntemidir. Temel amaç remineralize olmayan, geri dönüşümsüz olarak denatüre olmuş enfekte çürük tabakasının yumuşatılarak ekskavasyonun sağlanmasıdır.

Bu sunumda kemomekanik çürük uzaklaştırma teknikleri, bu yöntemde kullanılan ajanların avantajları ve dezavantajlarının yanısıra endikasyon ve kontrendikasyonları güncel bilimsel çalışmalarla desteklenerek anlatılacaktır.

Doç. Dr. Nazmiye Dönmez ve Dr. Mağrur Kazak, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerindeki İDEX İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 5. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nun ilk günü (26 Mayıs 2022, Perşembe) saat 14:15’te sahneye çıkacak. “Kemomekanik Çürük Uzaklaştırma… Geçmişten Günümüze” başlıklı sunumunu yapacak olan Doç. Dr. Dönmez ve Dr. Kazak'ın konuşmasını dinlemek için yapmanız gereken tek şey, ücretsiz online kayıt işlemlerinizi tamamlamak.

ÜCRETSİZ ONLINE KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN

İDEX İstanbul 2022 Fuarı kapsamında düzenlenen Dental Tribune Sempozyumu’na katılım ücretsiz olsa da, online kayıt mecburi. Kısıtlı salon kapasitesi sebebiyle mutlaka önceden online kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt işlemlerinizi http://dtsempozyum.com/onlinekayit.html linkinden kolayca tamamlayabilirsiniz.

YER, TARİH, SAAT

26 Mayıs 2022, Perşembe
Saat: 14.15 - 15.00
İDEX İstanbul Fuarı Sempozyum Alanı - Hall 4
CNR Expo / İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy

 

 

Haber: Elif Taman Yazıcı (VYG)