Doç. Dr. Selvi: Lingual Sinir Yaralanmaları: Güncel Tedavi Yaklaşımları ve Korunma Yolları



Doç. Dr. Selvi: Lingual Sinir Yaralanmaları: Güncel Tedavi Yaklaşımları ve Korunma Yolları

Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi’nin tanınmış isimlerinden ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fırat Selvi 20 yaş cerrahisinde sinir yaralanmasına sebep olabilecek majör risk faktörlerini ve alınabilecek basit önlemleri güncel tedavi protokolleri çerçevesinde DT Sempozyum katılımcılarına aktaracak.

LİNGUAL SİNİR YARALANMALARI: GÜNCEL TEDAVİ YAKLAŞIMLARI VE KORUNMA YOLLARI

Lingual sinir yaralanmaları, ülkemizde özellikle 20 yaş cerrahisinin çene cerrahı uzmanları haricinde tüm diş hekimleri tarafından da yaygın olarak yapılıyor olması ve malpraktis yasalarının da henüz yeterince caydırıcı seviyelerde olmaması sebepleriyle, maalesef gelişmiş batılı ülkelere nazaran daha sıkça görülmektedir. Tümör, travma, nöropatik hastalıklar vb. gibi sebeplerle de görülebilmesine karşın vakaların büyük bir çoğunluğu 20 yaş cerrahisi sonrası ortaya çıkar ve çoğu zaman da elektif bir cerrahi olan 20 yaş cerrahisi sonrası ortaya çıkan bu komplikasyonu hastalara açıklamak hiç de kolay olmaz. Hepimizin başına gelebilecek bu komplikasyonu tedavi etmek yerine oluşumunun önüne geçmek için gerekli tedbirleri almak, yapılabilecek en kolay ama en önemli noktadır.

Doç. Dr. Fırat Selvi, 11-14 Nisan 2019 tarihlerindeki IDEX Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 4. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nun ilk günü gününde (11 Nisan 2019, Perşembe) saat 13:30’da sahneye çıkacak. “Lingual Sinir Yaralanmaları: Güncel Tedavi Yaklaşımları ve Korunma Yolları” başlıklı sunumunu yapacak olan Selvi’nin konuşmasını dinlemek için için yapmanız gereken tek şey, ücretsiz online kayıt işlemlerinizi tamamlamak.

ÜCRETSİZ ONLINE KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN

IDEX Fuarı kapsamında düzenlenen Dental Tribune Sempozyumu’na katılım ücretsiz olsa da, online kayıt mecburi. Kısıtlı salon kapasitesi sebebiyle mutlaka önceden online kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt işlemlerinizi http://dtsempozyum.com/onlinekayit.html linkinden kolayca tamamlayabilirsiniz.

YER, TARİH, SAAT

11 Nisan 2019, Perşembe
Saat: 13:30 - 14:45
IDEX Fuarı Sempozyum Alanı
CNR Fuar Merkezi, Yeşilköy

Haber: Elif Taman (VYG)