ÜTS Hakkında Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar Bu Sunumda



ÜTS Hakkında Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar Bu Sunumda

Ülkemizde üretilen ve ithal edilen bütün tıbbi cihaz ve ürünlerin üretim bandından, kullanıldığı hastaya kadar takip edilmesini sağlayan Ürün Takip Sistemi (ÜTS), diş hekimleri ve diş protez teknikerlerine de yeni ve büyük sorumluluklar getiriyor.

DİŞSİAD sponsorluğunda gerçekleştirilen ÜTS Bilgilendirme Toplantısı’na, diş hekimleri, diş protez teknikerleri ve diğer tüm sektör üyeleri ücretsiz olarak katılabiliyor.

11-14 Nisan 2019 tarihlerindeki IDEX Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 4. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu, 11 Nisan Perşembe günü başlıyor. Sempozyumun ilk gününde tüm katılımcılar ile bir araya gelecek olan TİTCK yetkililerinin sunum saati 11:00 - 12:30.

Sunuma ücretsiz online kayıt işlemlerini tamamlayan bütün sektör üyeleri katılabiliyor.

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ (ÜTS) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÜTS, imalatçı-ithalatçı-hekim-hasta arasındaki ilişkiyi kullanılan cihazlar ve materyaller bakımından güvenli bir zemine oturtmayı amaçlıyor. Ancak aynı zamanda diş hekimlerine, muayenehane ve polikliniklere de önemli yükümlülükler getiriyor. Küçük detay gibi görünen kimi işlemlerin göz ardı edilmesinin, ileride büyük yaptırımlarla sonuçlanabileceğini belirtmek gerekiyor.

ÜTS NEDİR?

Ürün Takip Sistemi Projesi vatandaş odaklı hizmetler sunan ve yüzbinlerce kullanıcılı bir e-devlet uygulamasıdır. Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından, satılıp kullanıldığı yere ve hastaya kadar takip edilebilmesi için altyapı sağlayacak bir sistemin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Yapılacak olan sunumda, firmaların ve özellikle tıbbi cihaz kullanım yerlerinin ÜTS'ye nasıl kaydolacakları ve ürün hareketlerini nasıl yapabilecekleri anlatılacaktır. Anlatımlar ÜTS Test Ortamı (https://utstest.saglik.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir.

ÜCRETSİZ ONLINE KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN

İDEX Fuarı kapsamında düzenlenen Dental Tribune Sempozyumu’na katılım ücretsiz olsa da, online kayıt mecburi. Kısıtlı salon kapasitesi sebebiyle mutlaka önceden online kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt işlemlerinizi http://dtsempozyum.com/onlinekayit.html linkinden kolayca tamamlayabilirsiniz.

YER, TARİH, SAAT

11 Nisan 2019, Perşembe
Saat: 11:00 - 12:30
IDEX Fuarı Sempozyum Alanı
CNR Fuar Merkezi, Yeşilköy

Haber: Elif Taman (VYG)