Dental Volumetrik Tomografi’yi Doğru Okuyor muyuz?



Dental Volumetrik Tomografi’yi Doğru Okuyor muyuz?

DT Sempozyum’da katılımcılar, 3D data kullanılarak maksillofasiyal anatomik yapıları her planda inceleme fırsatı bulacağı bir sunum izleyecekler. Oral Diagnoz ve Radyoloji Uzmanı Dr. Orhan Gülen’in yapacağı sunum, dental volumetrik tomografi teknolojisini her yönüyle ele alıyor.

DENTAL VOLUMETRİK TOMOGRAFİ (CBCT) OKUMANIN PÜF NOKTALARI VE EN SIK YAPILAN HATALAR

Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler diş hekimliği alanında da yeni bakış açılarını zorunlu kılmıştır. Bu gelişmeler ışığında konvansiyonel tanı yöntemleri ve karar verme süreçleri hızla değişmektedir. İlk olarak maksillofasiyal alanda tanı amaçlı geliştirilen dental volumetrik tomografiler (Cone Beam Computerized Tomography- CBCT) gerek diş hekimliği gerekse tıbbi alanda hızla kabul görmüş ve yaygınlaşmıştır. Diş hekimliğinin her branşında önemini giderek daha çok arttırması nedeniyle bu görüntüleme yönteminin doğru şekilde değerlendirilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. İmplant uygulamalarının ülkemizde büyük hızla yaygınlaşarak geldiği noktada dental volumetrik tomografi okumayı bilmeyi zorunlu kılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde başlayıp 2012 de bütün dünyada implant amaçlı geçerli tek görüntüleme yöntemi kabul edilmiştir.

Bu nedenle implant uygulayan ülkemiz diş hekimlerinin iki boyutlu konvansiyonel radyografik yöntemlerine ek olarak 3 boyutlu düşünme ve tasarımı bir an önce öğrenmesi gerekmektedir…

Dr. Orhan Gülen, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerindeki İDEX İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 5. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nun ikinci günü (27 Mayıs 2022, Cuma) saat 12.30’da sahneye çıkacak. “Dental Volumetrik Tomografi (CBCT) Okumanın Püf Noktaları ve En Sık Yapılan Hatalar” başlıklı sunumunu yapacak olan Dr. Gülen’in konuşmasını dinlemek için yapmanız gereken tek şey, ücretsiz online kayıt işlemlerinizi tamamlamak.

ÜCRETSİZ ONLINE KAYDINIZI MUTLAKA YAPIN

İDEX İstanbul 2022 Fuarı kapsamında düzenlenen Dental Tribune Sempozyumu’na katılım ücretsiz olsa da, online kayıt mecburi. Kısıtlı salon kapasitesi sebebiyle mutlaka önceden online kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt işlemlerinizi http://dtsempozyum.com/onlinekayit.html linkinden kolayca tamamlayabilirsiniz.

YER, TARİH, SAAT

27 Mayıs 2022, Cuma
Saat: 12.30 - 13.15
İDEX İstanbul Fuarı Sempozyum Alanı - Hall 4
CNR Expo / İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy

 

Haber: Elif Taman Yazıcı (VYG)